Фотограметријски 3Д облак тачака, терен за практичну наставу на Златибору Практична настава из премера, Златибор Ситуациони план измештених корита река Колубаре и Пештана Статичко ГПС позиционирање Студентска посета градилишту, тунел \"Бранчић\" на деоници Коридора 11 Лајковац − Љиг Фотограметријско снимање беспилотном летелицом Ласерско скенирање зграде Грађевинског факултета Снимање распореда површинских брзина беспилотном летелицом Геодетски инструменти Практична настава из инжењерске геодезије, Златибор Фотограметријски 3Д облак тачака, праћење клизишта у Умци Уређење земљишне територије комасацијом Терестрички ласерски скенер Тродимензионални модел Авалског торња Геодетски радови током изградње Храма Светог Саве Регионални сусрет студената геодезије, Београд 2016. Ласерско скенирање Голубачког града

Ласерско скенирање Голубачког града

Посета Московском државном универзитету за геодезију и картографију
5. септембар 2019.
Од 27. до 30. маја професори др Иван Алексић и др Иван Несторов су у оквиру службеног пута боравили у Москви. Боравак је реализован на позив Московског државног универзитета за геодезију и картографију (рус. Московский государственный университет геодезии и картографии – МИИГАиК) ради присуства међународној научној конференцији посвећеној 240 година оснивања овог Универзитета. Универзитет МИИГАиК је чувен по томе што преставља први и данас један од неколицине универзитета који се баве искључиво геодезијом и картографијом. Конференција Spatial Data: the Basis for Strategic Planning, Management and Development је кроз пленарна предавања и округле столове покрила актуелне теме из ових области. Додатно, покренута је иницијатива за обнављање образовне и научне сарадње МИИГАиК-а и ГРФ-а која је пре неколико деценија била веома активна.
Календар јунског уписног рока за академску 2019/2020. годину
30. мај 2019.
Пријемни испит из математике за упис на Грађевински факултет Универзитета у Београду академскe 2019/2020. године биће одржан у уторак 25. јуна 2019. године од 15 до 18 часова у просторијама Грађевинског факултета. Пријављивање на конкурс подношењем потребних докумената биће могуће од среде 19. јуна до петка 21. јуна у Студентској служби Факултета, од 9 до 15 часова. На линку могу се пронаћи све потребне информације у вези с календаром јунског уписног рока за академску 2019/2020. годину.
Одбрана докторске дисертације Ненада Вишњевца
9. мај 2019.
Асистент за уже научне области премер и уређење земљишне територије и земљишни информациони системи Ненад Вишњевац, маст. инж. геод. је дана 9. маја 2019. године у Свечаној сали Грађевинског факултета одбранио своју докторску дисертацију под називом "Развој модела података 3Д катастра непокретности". Тиме је стекао академско звање доктор техничких наука − област геодезија. Комисија за одбрану ове докторске дисертације била је у саставу проф. др Бранислав Бајат, в. проф. др Рајица Михајловић, в. проф. др Жељко Цвијетиновић, доц. др Младен Шошкић и в. проф. др Анка Лисец (са Факултета за грађевинарство и геодезију Универзитета у Љубљани).
Конференција ГИС Форум 2019.
23. април 2019.
У Хотелу М у Београду ће дана 14. маја 2019. године бити одржана конференција под називом ГИС Форум 2019. Она окупља ГИС стручњаке и остале заљубљенике у ГИС, а за циљ има умрежавање и размену знања, искустава и идеја, уз презентацију различитих производа, решења и пројеката. Основна идеја конференције је ојачавање ГИС заједнице у Србији. Поред презентација излагача, за студенте свих нивоа студија постоји могућност слања сопствених ауторских радова који ће бити презентовани кроз постере. За студенте ово може да представља један од првих видова представљања себе широј публици. Прихваћени радови ће бити објављени у зборнику радова, а најбољи студентски ауторски рад ће бити и новчано награђен. За више детаља, посетити линк.
Отворени дан на Грађевинском факултету
14. март 2019.
Као и сваке године, Грађевински факултет ће и ове организовати манифестацију под називом Отворени дан. Она је намењена заинтересованим средњошколцима – будућим студентима, а циљ је презентација студијских програма и упознавање са наставницима и ресурсима који ће им стајати на располагању уколико се одлуче да упишу неки од понуђених модула. Будући грађевинци и геодете ће кроз неформални разговор с наставницима и студентима сазнати шта могу да очекују на пријемном испиту, како изгледа студирање, као и које им се могућности отварају када заврше Грађевински факултет. На крају ће бити организован обилазак појединих слушаоница, амфитеатра, рачунарских учионица и лабораторија у којима се обавља научно-истраживачки рад. Датум одржавања је 23. март, од 11 до 14 часова у Свечаној сали Факултета.
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011

WritingBachelorThesis.com