Фотограметријски 3Д облак тачака, терен за практичну наставу на Златибору Практична настава из премера, Златибор Ситуациони план измештених корита река Колубаре и Пештана Статичко ГПС позиционирање Студентска посета градилишту, тунел \"Бранчић\" на деоници Коридора 11 Лајковац − Љиг Фотограметријско снимање беспилотном летелицом Ласерско скенирање зграде Грађевинског факултета Снимање распореда површинских брзина реке беспилотном летелицом Геодетски инструменти Практична настава из инжењерске геодезије, Златибор Фотограметријски 3Д облак тачака, праћење клизишта у Умци Уређење земљишне територије комасацијом Терестрички ласерски скенер Тродимензионални модел Авалског торња Геодетски радови током изградње Храма Светог Саве Регионални сусрет студената геодезије, Београд 2016. Ласерско скенирање Голубачког града

Ласерско скенирање Голубачког града

Календар јунског уписног рока за академску 2020/2021. годину
2. јун 2020.
Пријемни испит из математике за упис на Грађевински факултет Универзитета у Београду академскe 2020/2021. године биће одржан у уторак 30. јуна 2020. године од 15 до 18 часова. Пријављивање на конкурс подношењем потребних докумената електронским путем биће могуће од среде 17. јуна до понедељка 22. јуна, а у просторијама Студентске службе Факултета од среде 24. јуна до петка 26. јуна, од 9 до 15 часова. На линку могу се пронаћи све потребне информације у вези с уписом у нову академску годину.
Отворене су пријаве за SuperMap #GISContest
30. март 2020.
На #GISContest-у студенти ће имати прилику да се такмиче из четири категорије: мапирање, развој софтвера, анализа података и истраживачки рад. Могу се пријавити средњошколци и студенти свих нивоа студија наука где се ГИС примењује. Учешће је бесплатно, а сви радови су базирани на развоју и коришћењу софтвера компаније SuperMap Software Co., Ltd. Тема рада се бира самостално. Пријављивањем се остварује могућност освајања бројних награда, запослења и стручне праксе у овој компанији, а једна од могућности је и посета компанији у Пекингу. Тимови (1-4 учесника) своје учешће могу да пријаве преко линка, кликом на опцију REGISTER. Такмичење траје до августа 2020. године. У наредним данима биће организована серија онлајн тренинга и консултација, а током свих дана трајања такмичења биће пружена подршка компаније и координатора. За сва додатна питања, јавити се Skye Lei или Сузани Шормаз.
Примери добре праксе у геодезији и геоинформатици
18. децембар 2019.
Институт за геодезију и геоинформатику најављује серију стручних предавања „Примери добре праксе у геодезији и геоинформатици“. Предавања ће се одржавати сваког последњег уторка у месецу. Жеља нам је да се студентима и свима заинтересованим представе колеге из праксе са пројектима које одликује висока стручност, ефикасност и иновативност у решавању проблема.
Прво предавање је заказано за уторак, 23. децембар 2019. у 13 часова у сали 141 Грађевинског факултета и одржаће га колега Владимир Јовановић, дипл. геод. инж. који је своју стручност потврдио у компанији Фугро. Он ће кроз неколико занимљивих пројеката који су реализовани представити улогу геодетског инжењера у великој компанији у којој је гео сектор само један од бројних, али веома важан сектор.
Посета Московском државном универзитету за геодезију и картографију
5. септембар 2019.
Од 27. до 30. маја професори др Иван Алексић и др Иван Несторов су у оквиру службеног пута боравили у Москви. Боравак је реализован на позив Московског државног универзитета за геодезију и картографију (рус. Московский государственный университет геодезии и картографии – МИИГАиК) ради присуства међународној научној конференцији посвећеној 240 година оснивања овог Универзитета. Универзитет МИИГАиК је чувен по томе што преставља први и данас један од неколицине универзитета који се баве искључиво геодезијом и картографијом. Конференција Spatial Data: the Basis for Strategic Planning, Management and Development је кроз пленарна предавања и округле столове покрила актуелне теме из ових области. Додатно, покренута је иницијатива за обнављање образовне и научне сарадње МИИГАиК-а и ГРФ-а која је пре неколико деценија била веома активна.
Одбрана докторске дисертације Ненада Вишњевца
9. мај 2019.
Асистент за уже научне области премер и уређење земљишне територије и земљишни информациони системи Ненад Вишњевац, маст. инж. геод. је дана 9. маја 2019. године у Свечаној сали Грађевинског факултета одбранио своју докторску дисертацију под називом "Развој модела података 3Д катастра непокретности". Тиме је стекао академско звање доктор техничких наука − област геодезија. Комисија за одбрану ове докторске дисертације била је у саставу проф. др Бранислав Бајат, в. проф. др Рајица Михајловић, в. проф. др Жељко Цвијетиновић, доц. др Младен Шошкић и в. проф. др Анка Лисец (са Факултета за грађевинарство и геодезију Универзитета у Љубљани).
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011

WritingBachelorThesis.com