Фотограметријски 3Д облак тачака, терен за практичну наставу на Златибору Практична настава из премера, Златибор Ситуациони план измештених корита река Колубаре и Пештана Статичко ГПС позиционирање Студентска посета градилишту, тунел \"Бранчић\" на деоници Коридора 11 Лајковац − Љиг Фотограметријско снимање беспилотном летелицом Ласерско скенирање зграде Грађевинског факултета Снимање распореда површинских брзина реке беспилотном летелицом Геодетски инструменти Практична настава из инжењерске геодезије, Златибор Фотограметријски 3Д облак тачака, праћење клизишта у Умци Уређење земљишне територије комасацијом Терестрички ласерски скенер Тродимензионални модел Авалског торња Геодетски радови током изградње Храма Светог Саве Регионални сусрет студената геодезије, Београд 2016. Ласерско скенирање Голубачког града

Ласерско скенирање Голубачког града

Посета студената Војногеографском инстутуту „Генерал Стеван Бошковић“
19. децембар 2022.
Студенти треће године студијског програма Геодезија и геоинформатика су заједно са својим професорима и асистентима у среду 14. 12. 2022. посетили Војногеографски институт „Генерал Стеван Бошковић“. Захваљујући гостопримству домаћина, студенти су имали прилике да се упознају с делатностима, производима и картографском архивом Војногеографског института, као и да погледају филм о историјском развоју и значајној улози овог института за развој геодетске делатности у нашој земљи. Више фотографија ове посете могу се погледати на следећем линку.
Одбрана докторске дисертације Моамена Гада
29. септембар 2022.
У понедељак 26. септембра 2022. на Грађевинском факултету у Београду, мр Моамен Гад, дипл. инж. геод. одбранио је докторску дисертацију под називом "Одређивање референтних нивоских површи висина у подручјима са неправилним просторним распоредом резултата опажања параметара потенцијала Земљине теже" под менторством в. проф. др Олега Одаловића. Тиме је стекао академско звање доктор техничких наука − област геодезија. Комисија за одбрану ове докторске дисертације била је у саставу проф. др Драган Благојевић, доц. др Сања Грекуловић, в. проф. др Ивана Васиљевић (Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду).
Одбрана докторске дисертације Јована Ковачевића
11. фебруар 2022.
Асистент за уже научне области Фотограметрија и даљинска детекција, Земљишни информациони системи и Геоинформатика Јован Ковачевић, маст. инж. геод. је дана 11. фебруара 2022. године у амфитеатру Милутин Миланковић одбранио своју докторску дисертацију под називом "Картирање шумске вегетације на основу података сателитског осматрања Земље коришћењем техника машинског учења" под менторством в. проф. др Жељка Цвијетиновића. Тиме је стекао академско звање доктор техничких наука − област геодезија. Комисија за одбрану ове докторске дисертације била је у саставу в. проф. др Драган Михајловић, в. проф. др Љиљана Брајовић, доц. др Милева Самарџић-Петровић, проф. др Дмитар Лакушић, (Биолошки факултет Универзитета у Београду) и в. проф. др Борис Радић (Шумарски факултет Универзитета у Београду).
Зум презентације Грађевинског факултета
9. фебруар 2022.
Грађевински факултет Универзитета у Београду 12. фебруара и 12. март 2022. године с почетком у 12.00 часова организује презетанције преко Зум платформе. На презентацијама ће будући студенти имати прилику да сазнају све у вези са студирањем на Грађевинском факултету и имаће могућност да директно постављају питања присутним наставницима и представницима управе, студентске службе и студентског парламента. Отворени дан ће бити организован онлајн у суботу 26. фебруара 2022. године с почетком у 12.00, преко Јутјуб канала ГРФ-а. Заинтресовани ученици ће кроз видео снимке имати прилику да се упознају са досадашњим активностима Грађевинског факултета, као и да чују изјаве и утиске наших студената прве и друге године.
Линкови за приступ: 12. фебруар 12. март
Отворени дан 26. фебруара
У Дубровнику одржана друга летња школа GEOBIZ пројекта
18. септембар 2021.
Од 13. до 17. септембра је у Дубровнику у Центру за напредне академске студије (CAAS) Универзитета у Загребу одржана друга летња школа пројекта GEOBIZ која је окупила 45 учесника из више европских земаља. Надовезујући се на тему прве летње школе одржане у Београду, циљ ове летње школе је био даљи тренинг наставника с партнерских универзитета и њихова припрема за извођење наставе на иновираним курсевима из области геоинформатике. Као представници Универзитета у Београду, на летњој школи су улогу предавача и тутора на обукама имали доц. др Милева Самарџић-Петровић и асистенти Ненад Бродић, Јован Ковачевић и Никола Станчић, док су на састанку Управног одбора пројекта и генералном састанку о напретку пројекта удаљеним приступом учествовали и проф. др Бранко Божић и в. проф. др Жељко Цвијетиновић.
! Сајт је оптимизован за Firefox, Chrome и IE 9+           ЛуАн-011

WritingBachelorThesis.com